Uitslag Speedo 13 december in Sint-Oedenrode

Op zondag 13 december werd in Sint-Oedenrode de tweede Speedo-wedstrijd van het seizoen gehouden. De eerste Speedo-wedstrijd was al pittig, maar deze wedstrijd werd nog een stukje zwaarder voor de twaalf bikkels uit de Speedo-ploeg.

Indy Jongman zwom bij de minioren 2-3 de 100 vrij en 100 rug zwemmen. Ze was op beide afstanden, die ze voor het eerst zwom, ruim de snelste, waardoor ze twee keer goud opviste uit het Rooise water. Ook Valerie Messerschmidt (minioren 4) zwom dezelfde nummers, en ook zij zwom deze afstanden nog niet eerder. Valerie heeft zelfs nog nooit de 50 rug gezwommen! Helaas ging het keerpunt op de rug nog niet helemaal goed, maar ze zwom wel pr's op zowel de 50 als 100 meter. De 100 vrij ging wel keurig volgens de regels en daarop behaalde ze een 7e plaats, en dus weer een pr voor haar.

Voor Pim de Crom (minioren 5) stond de 50 vlinder en 100 school op het programma. Het was de eerste keer dat hij de 50 vlinder zwom. Dit leverde uiteraard een pr op, en hij werd er achtste mee. Op de 100 school verraste hij door zijn persoonlijke record met meer dan dertien seconden! Helaas ging het keerpunt nog niet helemaal goed, maar zijn toptijd telt wel.

De meisjes minioren 5 en jongens minioren 6 hadden de 100 vlinder en de 200 vrij op het programma, waarbij de meiden begonnen met de vrije slag, en de jongens met de vlinderslag. De meeste zwemmers hadden deze afstanden nog nooit eerder gezwommen.

Kyra Jongman behaalde twee medailles. Op de 200 vrij, die ze in april dit jaar voor het eerst zwom, verbeterde ze haar persoonlijke record met vijf seconden en zwom ze naar het brons. Bij haar debuut op de 100 vlinder eindigde ze als tweede met pr's op zowel de 50 als de 100 meter. Anouk van Os werd achtste op de 200 vrij en Fabiënne Messerschmidt, die zelfs nog nooit een 100 vrij gezwommen had, tikte als tiende aan. Op de vlinderslag werden Anouk en Fabiënne helaas gediskwalificeerd omdat ze hun armen niet goed meer over het water kregen, wat ook niet heel raar is, want 100 meter vlinderslag is heel ver, zeker als je pas tien jaar oud bent! Dat deze bikkels hem überhaupt uitgezwommen hebben is al een superprestatie!!! De jongens Gijs Deelen en Macs vd Doelen, die beiden elf jaar zijn, zwommen dezelfde afstanden, eveneens voor het eerst. Gijs werd zesde op de vlinder met pr's op de 50 en 100 meter. Macs werd negende met een pr op de 100vlinder. Op de 200 vrij tikte Gijs als zevende aan en volgde Macs op plaats acht.

Voor de junioren was het programma nóg zwaarder: 200 rug en 200 vlinder en er deden vier junioren namens Neptunus '58 mee aan deze wedstrijd. Amy Heeren zwom alleen de 200 rug. Voor de 11-jarige is 200 vlinder nog iets te zwaar, aangezien ze nog nooit verder dan 25 meter vlinderslag heeft gezwommen in een wedstrijd. Met pr's op zowel de 100 als de 200 rug deed ze het uitstekend. Ze eindigde als elfde. Bo Sluijpers (12) zwom vorig seizoen al de 200 vlinder en 200 rug, dus zij kwam uit op beide afstanden. Op de rug verbeterde ze haar persoonlijke record uit maart dit jaar met negen seconden en tikte ze als zevende aan. Op de 200 vlinder bleef ze weliswaar iets boven haar beste tijd, maar werd ze vijfde. Martijn Eickmans en Delane Lathouwers waren de bikkels bij de jongens die het aandurfden om de 200 vlinder en 200 rug te zwemmen. Martijn heeft wel al ooit 100 vlinder en 100 rug gezwommen, terwijl Delane pas een half jaar zwemt en nog niet verder dan de 50 meters van deze twee slagen is gekomen. Martijn werd zevende op de 200 rug. Delane heeft helaas bij een keerpunt de kant niet aangeraakt en kreeg geen tijd. Op de 200 vlinder maakte hij dat goed door knap vierde te worden met pr's op de 50, 100 én 200 meter! Een superprestatie dus! Ook Martijn volbracht de acht banen. Helaas was hij blijkbaar even vergeten dat je dan dus ook acht keer met twee handen aan moet tikken, dus is hij gediskwalificeerd. Zijn gezwommen tijd blijft echter gewoon staan.

Ontzettend goed gezwommen allemaal, en er zijn nog genoeg oudere zwemmers die iets van jullie inzet en doorzettingsvermogen kunnen leren, want er zijn veel zwemmers die de 200 vlinder niet aandurven!

Uitslag

Tijden per zwemmer

Uitslag Neptunus '58

Foto's Met dank aan Jolanda en Paul

Na de Speedo-wedstrijden wordt altijd een ranglijst opgemaakt met de beste 25 zwemmers uit Brabant. De zwemmers die aan het einde van het seizoen bij de beste 18 staan in deze ranglijst mogen meedoen aan de Kring Speedo Finales.

Meisjes minioren 2 en 3:
Indy Jongman staat vierde op de 100 meter vrije slag. Op de 100 rug staat ze tweede.

Meisjes minioren 5:
Kyra Jongman staat zowel op de 200 vrij als op de 100 vlinder 14e.

Jongens minioren 6:
Op de 100 vlinder staat Gijs Deelen op plaats 19.

De hele lijst is hier te downloaden.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'